Fizioterapie la domiciliu

FIZIOTERAPIA LA DOMICILIU

postimage
 
Terapia la domiciliu se adresează în primul rând persoanelor care dispun de foarte puţin timp liber, cu un program încărcat care nu le permite deplasarea pâna la cabinetele specializate. Fizioterapia este cu atât mai benefică cu cât iţi oferă posibilitatea să te relaxezi menţinându-ţi starea de sănătate şi vindecându-te în acelaşi timp, în propriul cămin, în confortul şi intimitatea propriei tale locuinţe. Fizioterapia la domiciliu însemana o foarte importantă economie de timp. Traficul aglomerat al oraşului care crează adesea o stare de nervozitate şi de nelinişte, împiedicând pacientul să se relaxeze şi să beneficieze din plin de tratament, poate fi astfel evitat.

Fizioterapia la domiciliu aduce un beneficiu imens persoanelor care suferă de anumite afecţiuni în care deplasarea este îngreunată (accidente vasculare cerebrale, lumbago acut sau acutizări ele discopatiilor lombare mai vechi, afectiuni posttraumatice, boli reumatice decompensate algo-funcţional, vîrstnici). De cele mai multe ori aceste persoane nu pot beneficia de fizioterapie decât prin internare într-un spital care dispune de o clinică specializată. Situaţia poate fi mult uşurată alegând fizioterapia la domiciliu. Terapeutul se deplasă la domiciliul pacientului pentru efectuarea unei palete largi de proceduri de recuperare medicală.

Fizioterapia la domiciliu se poate adresa şi persoanelor care au în îngrijire copii sau persoane cu nevoi speciale şi care pot astfel beneficia de procedurile de fizioterapie fără a mai fi nevoie să părăsească locuinţa, cei mici sau cei cu nevoi, nemairămânând nesupravegheaţi. Un mare si deosebit avantaj constă în flexibilitatea specialiştilor noştri, care se pot adapta în funcţie de programul celor care îi solicită.

Nu în ultimul rând recuperarea medicală la domiciliu se adresează bebeluşilor sau copiilor mici care au diferite probleme medicale, evitându-se astfel deplasarea acestora, mai ales în periodele de vreme nefavorabilă şi de recrudescenţă a bolilor infecto-contagioase.

Tratamentul de recuperare medicală este asigurat de personal calificat: medici, fiziokinetoterapeuţi, kinetoterapeuţi şi asistente medicale de specialitate, asigurându-se întreaga gamă de curenţi de joasă şi medie frecvenţă, ultrasunete, laserterapie, masaj, kinetoterapie, prescripţii medicamentoase şi infiltraţii.

Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), care completate cu kinetoterapie şi masaj redau mobilitatea articulară, forţa şi troficitatea musculară, concurând astfel la redobândirea stării de sănătate.

postimage