Kinetoterapie sugari si copii

KINETOTERAPIA PENTRU SUGARI ŞI COPII

postimage

 

Kinetoterapia se adresează atât sugarilor, copiilor „cu probleme”, cât şi celor sănătoşi. Se realizează programe de exerciţii fizice bine puse la punct şi structurate în funcţie de etapa de dezvoltare psiho-motorie a copilului, care asigură atât tratarea afecţiunilor în cazul sugarilor sau copiilor bolnavi, cât şi menţinerea stării de sănătate şi dezvoltarea armonioasă, în cazul celor sănătoşi.

Kinetoterapia tratează numeroase afecţiuni dobândite în viaţa intrauterină sau după naştere, printre care: luxaţii congenitale de şold, torticolis, platfus, spina bifida, genum varum sau valgum, talus varus sau valgus, varus ecvin, dar se adresează şi copiilor cu Sindrom Down, Sindrom Joubert, Sindrom West etc.

Kinetoterapia pentru sugari şi copii are un rol major în facilitarea engramelor, schemelor de mişcare, în refacerea coordonării şi facilitării neuromotorii, dar şi în corectarea întârzierilor de dezvoltare.

Kinetoterapia se adresează în acelaşi timp bebeluşilor şi copiilor sănătoşi urmărind dezvoltarea armonioasă a acestora, tonifierea musculară, dezvoltarea echilibrului şi a coordonării, dar şi creşterea încrederii în ei pentru a putea explora lumea înconjurătoare, toate aceste abilităţi având un singur scop, şi anume: pregătirea pentru mers.

Programele de kinetoterapie individualizate pentru bebeluşi pot fi aplicate încă din primele zile de viaţă, bineînţeles după o diagnosticare prealabilă.