Kinetoterapie

KINETOTERAPIA

postimage

postimage

 

KINETOTERAPIA sau „gimnastica medicală” reprezintă terapia prin mişcare şi se adresează persoanelor de diferite vârste, începând cu sugarii, continuând cu adulţii şi nu în ultimul rând persoanelor de vârsta a treia.

Kinetoterapia, prin programe de exerciţii fizice, urmăreşte recuperarea somato-funcţională, motrică şi psihică, dar şi reeducarea funcţiilor secundare, de compensaţie, în cazul afecţiunilor parţial reversibile sau ireversibile. Kinetoterapia de recuperare vizează refacerea funcţiilor diminuate, creşterea nivelului funcţional, tonifierea musculaturii, dar totodată încearcă să dezvolte şi mecanisme compensatorii, acolo unde este cazul.

Prin kinetoterapie sunt tratate cu succes o serie de afecţiuni osteo-articulare, afecţiuni musculare, dintre care putem menţiona: spondiloza, periartrita scapulo-humerală, hernia de disc, lombalgia, lombosacralgia, lombosciatica, coxartroza, gonartroza, leziunile de menisc si ligamente pre şi post-operator, scolioze, cifoze, entorse, luxatii, fracturi etc.

În cadrul şedinţelor de kinetoterapie se creează un plan de tratament personalizat, individualizat, în funcţie de pacient şi de afecţiunile acestuia.

Dintre obiectivele kinetoterapiei putem menţiona:

  • restabilirea posturii şi aliniamentului normal al corpului;
  • redobândirea amplitudinii de mişcare, a forţei şi rezistenţei musculare;
  • recuperarea coordonării, controlului şi echilibrului;
  • reeducarea sensibilităţii;
  • corectarea deficitului respirator;
  • redobândirea capacităţii de efort, etc.

postimage

postimage