Masaj

MASAJ

postimage

 

TERAPEUTIC

 

Masajul terapeutic reprezintă un element important în recuperarea medicală. Foloseşte diferite tehnici precum efleurage, măngăluire, tapotament, vibraţii pentru stimularea circulaţiei şi încălzirea zonei de tratat, descongestionare şi drenaj, relaxare şi asuplizare musculară. Presiunea, sensul şi viteza cu care se efectueaza manevrele de masaj sunt diferite la fiecare afecţiune în parte şi depind de constituţia individuală şi de particularităţile zonei tratate, precum şi de afecţiunile tratate.

 

DRENAJ LIMFATIC

 

Executat prin masaj manual sau cu ajutorul aparatelor specializate, este procedeul cu cele mai bune rezultate în reducerea edemelor membrelor.  Drenajul limfatic se foloseşte cu succes în recuperarea edemului braţului post-mastectomie, a tulburărilor circulatorii ale membrelor inferioare, sau a edemului post-traumatic.

 

REFLEXOTERAPIA

postimage

 

 

Ajută la eliberarea stresului şi a tensiunii, la îmbunatăţirea circulaţiei şi la o mai buna oxigenare a celulelor. Există anumite corespondenţe între organele interne şi unele zone de la suprafaţa corpului, organele sau anumite funcţii fiziologice având proiecţii  (puncte reflexe) pe diferite regiuni ale corpului (tălpi, palme). Stimularea prin masaj reflex a acestor puncte aduce un beneficiu de neegalat în restabilirea funcţionalităţii normale.

 

MASAJUL DE RELAXARE

 

Masajul este cel mai des folosit pentru relaxare pentru că reuşeşte să amelioreze tensiunea, să reducă durerea, să stimuleze circulaţia locală sangvină şi să asuplizeze ţesuturile.

 

MASAJUL ANTICELULITIC

 

Se foloseşte o tehnică specială care urmareşte mobilizarea profundă a ţesutului gras şi stimularea circulaţiei locale, fie prin tehnici manuale sau mecanice de masaj, fie folosind soluţii excitante având ca obiectiv consumul grăsimilor mobilizate astfel ca sursă de energie primară. Stratul de ţesut adipos se reduce în dimensiune.